• Wie zijn wij?

Team

Hink Kiewiet

Eigenaar en autoruitspecialist

“AutoGlasProfs is dé autoruitspecialist voor luxe auto’s, oldtimers, vrachtwagens en voor het inbouwen van ruiten in gesloten bestelauto’s. Een eerlijk advies is hierbij essentieel. Wij repareren als het kan en vervangen alleen als het moet. “

Tim Kiewiet

Eigenaar / autoruitspecialist

“Na eerst opgeleid te zijn in het bedrijf, ben ik vervolgens volledig gecertificeerd via de Focwa als autoruitspecialist en als ADAS-specialist, voor het kalibreren van de camera’s die achter de voorruit zijn geplaatst. Het geeft een kick als de klant blij en tevreden zijn auto weer als nieuw meeneemt.”

Tijs Brekelmans

Autoruitspecialist

“Via de Focwa ben ik volledig gecertificeerd als autoruitspecialist. Het is geweldig om te ervaren hoe blij klanten zijn als ze bijvoorbeeld na ruitbreuk gratis een leenauto of leenfiets mee kunnen krijgen en daarna hun auto weer als nieuw meekrijgen. We zijn trots op de 9,5 die klanten ons geven op de site van “Klanten Vertellen

Zo begonnen we..

1993 – De start

Na een gedegen inwerkperiode opende Hink Kiewiet op 16 maart 1993 zijn bedrijf aan de contactweg in Amsterdam west, als franchisenemer van Autotaalglas.

1995 –  Specialisatie inbouwen open daken

In 1995 hebben we ons ook gespecialiseerd in het inbouwen van open daken.

Doordat steeds meer auto’s werden voorzien van airconditioning nam de vraag naar open daken af en zijn we hiermee na een aantal jaren gestopt.

1996 – Zijruiten inbouwen

In 1996 kregen we het verzoek van een Volkswagen dealer of wij zijruiten konden inbouwen in een VW Transporter T4. Omdat we geen uitdaging uit de weg gaan hebben we ons hierin verdiept en de opdracht aangenomen.  In de loop der jaren hebben we ons hier steeds verder in gespecialiseerd en nu bouwen we in alle merken gesloten bestelauto’s zijruiten in.

2006 – Uitbreiding personeel

Na het afronden van zijn opleiding tot automonteur komt Tim Kiewiet fulltime in het bedrijf werken als monteur.

Inmiddels heeft het bedrijf 5 monteurs in dienst, een receptioniste en werkt de vrouw van Hink op de administratie. Zijn oudste zoon werkt tijdens zijn studie parttime in het bedrijf.

2008 – Verkoop bedrijf

In 2008 wordt het tijd om meer van het leven te gaan genieten en verkoopt Hink Kiewiet zijn bedrijf. Tim Kiewiet gaat aan de slag bij een andere vestiging van Autotaalglas.

2011 – Aansluiting bij GlasGarage

In 2011 geeft Tim aan ook voor zichzelf te willen gaan beginnen en polst zijn vader of hij dat samen met hem wil doen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en het besluit voor een herstart als zelfstandig ondernemer in de autoruit herstelbranche was snel genomen.

We sluiten ons aan als franchisenemer bij GlasGarage.

Op 1 december 2011 opent onze nieuwe vestiging op de Schaafstraat in Amsterdam Noord. De service en kwaliteit wordt door onze klanten hoog gewaardeerd en het nieuwe bedrijf ontwikkelt zich voorspoedig.

Via een keten aansluiting zijn we direct aangesloten bij stichting Glasgarant en de Focwa. We werken dus volledig volgens de kwaliteitsnormen die door deze organisaties zijn vastgelegd. Glasgarant beheert voor een groot aantal verzekeringsmaatschappijen de schadedeclaraties van autoruitherstel bedrijven.

Ontwikkeling

2013 – Overname

Op 1 januari 2013 wordt van een andere franchisenemer van GlasGarage de vestiging in Amsterdam West en Amsterdam Zuidoost overgenomen. Zo kan met 3 vestigingen de hele regio Amsterdam bediend worden met de hoge service en kwaliteit.

2015 – ADAS

De technische ontwikkelingen van rijhulpsystemen ofwel ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) gaan snel. Door middel van camera’s achter de voorruit kunnen deze systemen de bestuurder ondersteunen tijdens het rijden. Ze helpen bij het onbedachtzaam verlaten van een rijbaan, het maken van een noodstop, verbeteren het zicht bij nacht, bieden een 360 graden beeld en helpen bij inparkeren (zelfrijdende auto’s).

Steeds meer auto’s worden van ADAS systemen voorzien. Wanneer een ruit wordt vervangen dan is het voor de veilheid noodzakelijk dat het ADAS systeem opnieuw wordt gekalibreerd.

Omdat wij ons willen blijven profileren als de autoruitspecialist van de regio Amsterdam schaffen wij in 2015 het kalibratiesysteem van Hella Guttman aan.

Via de Focwa worden we opgeleid om de kalibraties vakkundig, volgens dealer specificaties, uit te voeren zodat de klant zijn auto weer veilig terugkrijgt na het vervangen van de voorruit.

2016 – Samenvoegen vestigingen

Op basis van efficiëntie overwegingen besluiten we in 2016 om de vestiging in Amsterdam Noord en Amsterdam Zuidoost samen te voegen in een nieuw pand, op de Keienbergweg 37 in Amsterdam Zuidoost, tegenover het afhaal magazijn van IKEA.

2021 –  Samenwerking met 123RUIT.nl

In juni van dit jaar kregen we te horen dat GlasGarage, waar we nu bij aangesloten zijn, met ingang van 1 januari 2022 gaat stoppen met deze franchiseformule. Omdat we met GlasGarage de afgelopen jaren zeer succesvol zijn geweest kwam dit als een onverwachte tegenslag.

Met het oog op de toekomst gericht hebben wij ons uitvoerig gericht op de mogelijkheden die de markt ons bood. Er waren 5 partijen waarbij wij ons zouden kunnen aansluiten.

Na diverse gesprekken met verschillende partijen hebben wij onze keus laten vallen op 123RUIT.nl Deze organisatie voelde direct als een warm bad. Hun visie en eisen op het gebied van kwaliteit en klantbenadering sloten naadloos aan op de wijze waarop wij naar de markt kijken en onze dienstverlening aan de klant willen vormgeven.

Partners

Aansluiting bij stichting SZA./123RUIT.nl

AutoglasProfs is aangesloten bij de stichting SZA./123RUIT.nl. Deze stichting bestaat uit onafhankelijke autoglasspecialisten met een landelijke dekking. Deze specialisten zijn allemaal streng geselecteerd. SZA/123RUIT.nl maakt de afspraken met verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners. Daarnaast evalueert ze de samenwerking om de hoge kwaliteit standaard te kunnen waarborgen.

Automotive Glass Europe

AutoglasProfs is aangesloten bij Automotive Glass Europe.  Een netwerk van 1550 collega’s in 20 landen in Europa. Zo kunnen wij klanten ook in het buitenland helpen.

FOCWA

AutoGlasProfs is aangesloten bij FOCWA erkend autoruitherstel bedrijf.

FOCWA stelt hoge eisen aan service, garantie op de werkzaamheden, deskundigheid van de autoruitspecialisten en klachtenafhandeling.

AutoGlasProfs oprichting

2022 – Oprichting AutoGlasProfs

Onze naam is veranderd in “AutoglasProfs” en de samenwerking met 123RUIT.nl is tot stand gebracht. Een win-win situatie voor beide partijen. Door deze samenwerking is het voor ons mogelijk deel te nemen aan de overeenkomsten die 123RUIT.nl heeft gesloten met verzekerings- en leasemaatschappijen.

123RUIT.nl kan samenwerkende verzekerings-en leasemaatschappijen een beter dekkend netwerk van vestigingen bieden van hoge kwaliteit en is daardoor beter bereikbaar voor klanten met ruitschade.

Onze aansluitingen bij de stichting glasgarant en de Focwa behouden we.

Referenties

Goed geholpen, prima prijs. Aardige meneer heeft mij ook nog geholpen met het plakken van mijn kapotte buitenspiegel, kortom prima service! Echt een aanrader!

Voorruit is echt zorgvuldig vervangen bijna beter dan origineel. Top vakmanschap.

Erg goed geholpen. Vervanging voorruit Audi A3 ging snel, ik werd erg vriendelijk geholpen en kon lekker werken op mijn eigen laptop met prima wifi. Kopje koffie erbij en binnen 2 uur gepiept. En de prijs was ook nog eens erg scherp. Top!

Goede service super vriendelijk en bekwaam personeel.

Very nice experience, wanted to get a new window for my back door cause it was broken by a robberie. BMW couldn’t help, but Tim and his team did a very nice job, brought him the car at 4 pm and next morning at 9 am I had a new window and cleaned car. Thank you really much for the fast and perfect service. Hope you make tons of money, you deserve it!”

AutoGlasProfs Amsterdam. © 2024 / Colofon
Offerte