• Camper ruitschade?

  Laat u helpen door DE specialist in Nederland!

Camper voorruit vervangen en camper ruitschade verhelpen.

Kamperen met de camper wordt steeds populairder.  Elk jaar komen er steeds meer campers bij.  Vanaf februari 2019 hebben diverse autoglasketens waaronder onze concullega Carglass besloten om geen ruiten van integraalcampers meer te vervangen of repareren, omdat dit een complex specialisme is. Wij repareren al sinds 2000 camperruiten en als u een foto via onze website opstuurt vertellen wij u of uw ruit reparabel is of vervangen moet worden.

Dus heeft u ruitschade met uw camper? U kunt altijd terecht bij AutoGlasProfs Amsterdam. Wij zijn de specialist in het plaatsen en repareren van voorruiten van integraalcampers. Bovendien zijn wij de enige die hier 4 jaar Focwa garantie op geeft.

Bent u verzekerd?

Over het algemeen geldt dat als u vanaf WA + verzekerd bent, de kosten van de reparatie worden vergoed. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden. Twijfelt u? Wij doen een gratis polischeck* bij uw verzekeringsmaatschappij.  Dan weet u precies waar u aan toe bent.

Wij zijn bij NKC aangesloten

Bent u verzekerd bij het NKC en laat u uw ruitschade repareren bij een bedrijf buiten het netwerk van de NKC? Dan geldt doorgaans een extra eigen risico van € 150,-.  Daar heeft u bij ons dus geen last van!

Daarom ons

 • 1 van de weinige camperglas specialisten in Nederland
 • Vanaf WA + verzekerd? Dan wordt de reparatie meestal vergoed!
 • Ons kwaliteitsniveau is zeer hoog met 30 jaar ervaring!
 • 4 jaar Bovaggarantie op camperglas
 • In de meeste gevallen gebruik van originele OEM autoruiten

Daarom ons

 • 1 van de weinige camperglas specialisten in Nederland
 • Vanaf WA + verzekerd? Dan wordt de reparatie meestal vergoed! *
 • Ons kwaliteitsniveau is zeer hoog met 30 jaar ervaring!
 • 4 jaar Focwa garantie op camperglas
 • In de meeste gevallen gebruik van originele OEM autoruiten **

*AutoGlasProfs is niet aansprakelijk voor de juistheid van de gegevens verstrekt door uw verzekerings- of leasemaatschappij

** In de meeste ruiten voor de after-market staat geen merklogo in de ruit. Indien gewenst kunnen wij wel een ruit met logo leveren tegen een meerprijs. De meerprijs wordt niet vergoed door uw verzekerings- of leasemaatschappij. U kunt vrijblijvend bij ons informeren naar de meerprijs

Campermerken

Dit is de lijst van campermerken waar wij de ruiten zonder problemen van kunnen vervangen of leveren. Staat uw merk er niet bij? Neem contact met ons op.

Soorten campers die wij repareren:

Een buscamper heeft veel weg van een bestelbus en is geschikt voor twee tot vier personen. Het dak kan hoger zijn dan bij een normale bestelbus. Waardoor je er er rechtop in kunt staan.

 • Het voordeel van een buscamper is dat je deze kan gebruiken als een gewone personenauto.
 • Nadelen zijn dat er vaak geen douche en WC aanwezig zijn.

De half-integraal camper (ook wel semi-integraal genoemd) is een combinatie van een alkoof camper en een integraal camper.

 • Voordelen zijn dat de alkoof meer één is gemaakt met de camper waardoor het brandstofgebruik lager is dan bij de alkoof camper én het ziet er wat mooier uit.
 • Het nadeel ten opzichte van de alkoof camper is dat je wel minder ruimte hebt; je mist namelijk twee slaapplekken.

 De integraal camper is de duurste soort in deze lijst.

 • Voordelen zijn dat de ruimte vaak optimaal benut wordt omdat het camperdeel en de cabine één zijn. Boven de cabine is vaak nog plaats voor een extra hefbed. Andere voordelen zijn dat de cabine erg ruim is en je minder snel roest zal tegenkomen omdat dit deel van kunststof is gemaakt.
 • Nadelen zijn dat de kreukelzone minder goed is (door gebruik van kunststof materialen) en dat deze type campers wat aan de dure kant zijn.
 • Deze campers gaan vaak langer mee, bij oudere modellen  zijn de voorruiten niet meer leverbaar bij de importeurs . Autoglascentrum Heerhugowaard is in dit soort ruiten gespecialiseerd .

Camperverzekeraars

Deze onderstaande verzekeraars hebben speciale polissen voor ruitschade bij campers.

SPITZ VERZEKERINGEN
UNIGARANT
AVECO VERZEKERINGEN
NKC VERZEKERINGEN
CAMPERVERZEKERD

Wij hebben een goede samenwerking met bovenstaande verzekeraars. Heeft u ruitschade aan uw camper en bent u hier verzekerd dan nemen wij u alle administratie uit handen. Bovendien krijgt u bij ons de Focwa garantie na de reparatie van de ruitschade of de vervanging van de ruit.

Schadesoort

Als u een sterretje in uw camperruit heeft is het verstandig dit te laten repareren. Dit voorkomt dat de ster gaat doorscheuren. Met name temperatuursverschillen kunnen een sterretje vergroten. Denk daarbij aan een koude airconditioning die blaast op een door de zon opgewarmde voorruit. Ook wanneer u over een verkeersdrempel rijdt heeft u grote kans dat een sterretje kan doorscheuren wanneer deze niet is gerepareerd.

En let op: een sterretje kunnen we repareren, bij een grote scheur moet de ruit worden vervangen. AutoGlasProfs geeft onbeperkt garantie op een door ons gerepareerde ster wanneer deze alsnog zou doorscheuren.

Referenties

Goed geholpen, prima prijs. Aardige meneer heeft mij ook nog geholpen met het plakken van mijn kapotte buitenspiegel, kortom prima service! Echt een aanrader!

Voorruit is echt zorgvuldig vervangen bijna beter dan origineel. Top vakmanschap.

Erg goed geholpen. Vervanging voorruit Audi A3 ging snel, ik werd erg vriendelijk geholpen en kon lekker werken op mijn eigen laptop met prima wifi. Kopje koffie erbij en binnen 2 uur gepiept. En de prijs was ook nog eens erg scherp. Top!

Goede service super vriendelijk en bekwaam personeel.

Very nice experience, wanted to get a new window for my back door cause it was broken by a robberie. BMW couldn’t help, but Tim and his team did a very nice job, brought him the car at 4 pm and next morning at 9 am I had a new window and cleaned car. Thank you really much for the fast and perfect service. Hope you make tons of money, you deserve it!”

AutoGlasProfs Amsterdam. © 2024 / Colofon
Offerte